Esed rejimi YPG ile diyalogu durdurdu

Esed rejimi YPG ile diyalogu durdurdu

Esed rejimi Dışişleri Bakanı Muallim, değişken politikaları nedeniyle YPG ile görüşmelerin durdurulduğunu söyledi

Esed rejimi Dışişleri Bakanı Velid Muallim, YPG'nin değişken politikaları nedeniyle, rejim ile arasında yapılan görüşmelerin son turunun başarısızlıkla sonuçlandığını ve diyaloğun durdurulduğunu kaydetti.

RT’ye demeç veren Muallim, Esed rejimi Ulusal Güvenlik Ofisi Başkanı Ali Memlük'ün kısa süre önce Kamışlı’yı ziyaret ettiğini ve bölgedeki güvenlik önlemleri ve askeri hazırlıklar hakkında bilgi aldığına dair haberleri doğruladı.

"ABD ile Kürtler arasında yaşanan dalgalanma görüşmeleri etkiledi"

YPG’nin istikrarlı bir politikasının olmadığını savunan Muallim, “Ancak Kürt kardeşlerimizle yapılan görüşmeler, ABD'yle Kürtler arasındaki ilişkilerde yaşanan dalgalanmalar nedeniyle istenen siyasi seviyeye ulaşmadı. Zira, ABD'liler bir gün Kürt güçlerden kurtulacaklarını, bir başka gün kurtulmayacaklarını söylüyorlar. Bu nedenle Kürt güçlerle diyalog durduruldu" ifadelerini kullandı.

"Türkiye, Rusya ile vardığı anlaşmaya uymadı"

Muallim, İdlib'de yürütülen operasyonların Beşar Esed'in ‘ülkedeki her karış toprağın özgürleştirilmesi’ politikasının bir parçası olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Rusya ile vardığı anlaşmalara uymadığını söyleyen Muallim, gerginliği azaltma bölgesinde askeri müdahale seçeneğini kullanmak zorunda olduklarını belirtti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.