Esed rejimi YPG'nin çekilmesinden memnun

Esed rejimi YPG'nin çekilmesinden memnun

Esed rejimi, YPG'nin Türkiye sınırının 30 km gerisine çekilmesini memnuniyetle karşıladığını duyurdu.

Esed rejimine bağlı devlet ajansı SANA'nın dışişleri bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Esed rejimi Soçi mutabakatı kapsamında YPG'nin ülkenin kuzeyindeki alanlardan çekilmesini 'olumlu' karşıladı. Esed rejimi, YPG'nin planlanan sürede çekilmesinin Türkiye'nin bölgede yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'nın gerekçelerini de ortadan kaldırdığını savundu.

Haberde, ayrıca Esed rejiminin 'milli birlik, toprak bütünlüğü ve halkın bütünleşmesi'ne kapı aralayacak süreçte tüm Suriyelilerin yeniden entegrasyon için çalışacağı ifadesi yer aldı.

Soçi Mutabakatı hayata geçiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz hafta Soçi'de Suriye'nin kuzeyiyle ilgili anlaşmaya vardı. Bu anlaşmada 10 maddelik bir mutabakat metni çıktı.

İki ülke arasında imzalanan mutabakatın 5. maddesinde, "23 Ekim 2019, öğlen saat 12.00’den itibaren, Rus askeri polisi ve Suriye sınır muhafızları, Barış Pınarı Harekat alanının dışında kalan Türkiye-Suriye sınırının Suriye tarafına, YPG unsurları ve silahlarının Türkiye-Suriye sınırından itibaren 30 km’nin dışına çıkarılmasını temin etmek üzere girecektir. Bu işlem 150 saat içinde tamamlanacaktır" ifadesi yer alıyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.