Esed rejimi ile YPG arasındaki anlaşmanın tam metni ortaya çıktı

Esed rejimi ile YPG arasındaki anlaşmanın tam metni ortaya çıktı

Esed rejimi ile YPG arasında Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na karşı varılan anlaşmanın içeriği belli oldu.

Esed rejimi ile YPG arasında Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na karşı varılan anlaşmanın içeriği belli oldu.

Sosyal medyada Esed rejimi ile ana omurgasını PKK'nın Suriye yapılanması YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında imzalanan anlaşma metni olduğu iddia edilen bir belge paylaşıldı.

Marbuta'da yer alan habere göre, rejime yakın basın kaynaklarının da doğruladığı ‘Uzlaşı Belgesi’ başlıklı belgenin tam tercümesi şöyle:

“12/10/2019 tarihinde Suriye hükümeti ile Suriye Demokratik Güçleri arasında bir toplantı gerçekleştirildi ve aşağıdaki maddeler üzerinde anlaşma sağlandı:

Suriye Demokratik Güçleri (SDF), Suriye Arap Ordusu güçlerinin doğuda Deyr El-Zor’dan başlayarak batıda Jarablus’a kadar uzanan bölgeye giriş yapmasını ve bölgenin tümünde kontrolünü genişletmesini kabul etmiştir. Kuvvetler 3 eksenden harekete başlayacak:

1-Kuzeye ‘Ayn İsa ve kırsalı’ ve ‘Tel Abyad bölgesinde Türkiye-Suriye sınırı ve Tel Abyad batısı’ yönlerinde Tabka ekseni,

2-Türkiye-Suriye sınır bölgesindeki Ayn El Arab (Kobani) yönünde ve Tel Abyad noktasına kadar uzanan Menbic ekseni,

3-Ras El Ayn’e ve oradan doğuda Kamışlı ve Malikiye’ye kadar sonra güneye uzanan Haseke-Tel Temir ekseni,

4-Arima’dan başlamak üzere kuvvetler, konuşlanma ile ilgili bir önceki anlaşmaya göre Sacur nehri hattı boyunca Menbic bölgesinde konuşlanacak,

Böylece Suriye Arap Ordusu, Fırat’ın kuzey ve doğu bölgelerinin tamamında, yerel askeri meclislerle koordinasyon halinde var olacaktır. Tel Abyad ve Ras El Ayn arasında kalan bölge ise, özgürleştirilmek üzere istikrarsız muharebe alanı olacaktır. 

SDF güçleri, Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarının birliğini ve güvenliğini, Suriye Arap Cumhuriyetinin bayrağı altında korumaya; Türkiye’nin Suriye topraklarına yönelik tehditlerine karşı Suriye cumhurbaşkanı Beşşar Esad liderliğinde, Suriye Arap Ordusunun yanında saf almaya hazırdır. 

Suriye Demokratik Güçleri Genel Komutanı Mazlum Abdi

Sipan Hamo“

Taraflar arasında varılan anlaşma sonrası Esed rejimi güçleri, YPG kontrolündeki bölgelere konuşlanmaya başlamıştı.

Esed rejiminin özellikle Türkiye'nin harekat düzenlediği alanı sınırlamak için, harekatın devam ettiği alanlara konuşlandığı ifade ediliyordu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum