Esed rejimi uzlaşı bölgelerinde insan hakları ihlallerine devam ediyor

Esed rejimi uzlaşı bölgelerinde insan hakları ihlallerine devam ediyor

Esed rejimine bağlı güçler, uzlaşı bölgelerinde tutuklamaları ve keyfi uygulamaları rutin olarak sürdürüyor.

Esed rejimi istihbaratı, Doğu Guta'da ve Doğu Guta yakınlarındaki el Tall şehrinde tutuklamalar gerçekleştirdi. Tutuklama dalgası özellikle askerlik çağındaki gençleri hedef aldı.

Doğu Guta'dan yerel kaynakların ifadesine göre, Esed rejimine bağlı Hava İstihbarat birimi güçleri ve askeri güvenlik şubesi Sakba, Hamuriye ve Cisrin yerleşimlerinde onlarca eve baskın düzenledi. Bu baskınlarda birçok genç tutuklandı. Bu kişilerin zorla askere alınacağı ifade ediliyor.

El Tall şehrinde de rejime bağlı güçlerin kontrol noktaları kurarak çok sayıda kişiyi tutukladığı belirtildi. Aynı zamanda diğer sivillerden de tutuklananların olduğu ve sivillere yönelik keyfi uygulamalar gerçekleştirildiği açıklandı.

Esed rejimiyle uzlaşan Dera ve Doğu Guta'daki muhaliflerin benzeri uygulamalarla rutin olarak karşı karşıya kaldığı biliniyor. Daha önce ele geçirilen Halep'in sakinleri de buna benzer bir durumla karşı karşıya kalmıştı. Bu bölgelerde Esed rejimi tarafından zorla askere alma, kaçırma, tutuklama, işkence ve tecavüz gibi suçların sıklıkla işlendiği ve yaygın insan hakları ihlalleri yaşandığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.