Esed rejimi yüzlerce Filistinliyi işkenceyle öldürdü

Esed rejimi yüzlerce Filistinliyi işkenceyle öldürdü

Esed rejiminin Suriye'deki Filistinlileri işkenceyle öldürmeye devam ettiği belirtiliyor. Filistinliler, "Rejim hapishaneleri İsrail hapishanelerinden çok daha kötü" diyor.

'Suriye'deki Filistinliler için Eylem Grubu'nun yayınladığı verilere göre, bu yılında başından beri 3 Filistinlinin daha Esed rejimi hapishanelerinde işkenceyle öldürülmesiyle 2011'de başlayan Suriye'deki iş savaşta şimdiye dek 631 Filistinlinin rejim hapishanelerinde işkenceyle öldürüldüğü kanıtlanmış oldu.

"Esed rejimi hapishaneleri İsrail hapishanelerinden çok daha kötü"

Eylem Grubu bu verileri yorumlarken gerçek sayının bu rakamların çok üzerinde olduğunu tahmin ettiklerini, 631 Filistinlinin sadece işkenceden öldürüldüğü verilerle ispatlanabilenler olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada, bu bağlamda Suriye'de yaklaşık 2 bin Filistinlinin kayıp olduğuna da değinilirken, "Esed rejimi hapishaneleri Filistinliler için İsrail hapishanelerinden çok daha kötü" ifadeleri kullanıldı.

Öldürülenler arasında çok sayıda kadın ve çocuk var

Kayıp olan ve işkence ile öldürüldüğü delillendirilmiş olarak kanıtlanan Filistinlilerin arasında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğunu, Filistinli kadın ve çocuklara Esed rejimi güçlerince tecavüz edildiği de ifade ediliyor.

1948'de Filistin toprakları üzerinde İsrail devletinin kurulmasıyla Filistinlilerin pek çoğu yurtlarından sürülmüş ve komşu ülkelere sığınmak zorunda kalmıştı.

Bu tarihten itibaren Suriye, Filistinlilerin mülteci olarak yaşadığı ülkelerden biri olmuştu. Suriye'deki iç savaşın başladığı tarih olan 2011'de Suriye'de 526 bin 444 kayıtlı Filistinli mülteci olduğu belirtilmekteydi.

Aradan geçen uzun zamana rağmen Suriye yönetimi Filistinlilere vatandaşlık vermemiş ve onları çoğunlukla mülteci kamplarında yaşamaya mahkum etmişti.

Suriye'deki en büyük ve en ünlü Filistinli mülteci kampı olan, başkent Şam yakınlarındaki Yermuk mülteci kampı, iç savaş esnasında Esed güçlerince kuşatılmış ve yerle bir edilmişti.

Öte yandan Suriye'de kendilerine vatandaşlık verilmemesine, mülteci kamplarında yaşamaya mahkum edilmelerine rağmen Rusya ve İran destekli Beşar Esed rejimi saflarında savaşan çok sayıda Filistinli bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.