Esed rejimi Filistinli milisleri 30 dolar maaşla IŞİD'in önüne sürüyor

Esed rejimi Filistinli milisleri 30 dolar maaşla IŞİD'in önüne sürüyor

Suriye'nin doğusundaki IŞİD saldırılarında ordusunun kayıp vermesini istemeyen Esed rejimi aylık 30 dolar maaş ödediği Filistinli milisleri seferber etti.

Suriye'nin doğusundaki bölgeden haberler veren 'Badiye 24' sitesinin aktardığına göre, Esed'in iç savaşta kullandığı Filistinlilerin yer aldığı 'Liva el-Kudüs' grubunun Rakka ve Deyrizor kırsalındaki çöllerde artmasından endişe edilen IŞİD varlığı ve saldırıları nedeniyle ülkenin doğusuna sevk edildiğini aktardı.

Deyrizor'un Meyadin ilçesinden Humus'un Sukne, Hama'nın Itriye ilçesine kadar olan geniş alan askeri bölge ilan edilerek IŞİD'e karşı operasyonlara başlandı.

Aylık 30 dolar maaş

Esed rejimi, Filistinli milisleri kullanarak özellikle Deyrizor-Humus ve Deyrizor-Hama karayollarını IŞİD saldırılarından korumayı hedefliyor.

Esed rejimi Liva el-Kudüs'teki Filistinli milislere aylık sadece 30 dolar maaş ödüyor. IŞİD'in vur-kaç saldırılarında ordu güçlerinin kayıp vermesini önlemek isteyen Esed rejimi, fakir Filistinlileri "yem olarak" kullanmakla suçlanıyor.

Gruplarının isminde "Kudüs" kelimesi geçmesine rağmen, Filistinli milislerin Kudüs ve Filistin için değil, Suriye'de Beşar Esed rejimi için savaştırılması dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.