"IŞİD'in Türkiye vilayeti sorumlusu" Suriye'deki MİT operasyonunda yakalandı

"IŞİD'in Türkiye vilayeti sorumlusu" Suriye'deki MİT operasyonunda yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), IŞİD’in "Türkiye vilayeti sorumlusu" Kasım Güler'i Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonla yakalayarak Türkiye'ye getirdi.

"IŞİD’in "Türkiye vilayeti sorumlusu" Kasım Güler'in Suriye'de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), tarafından düzenlenen bir operasyonla yakalanıp Türkiye'ye getirildiği belirtildi.

Kırmızı kategoride aranan ve "Ebu Usame el Türki" mahlasını kullandığı ifade edilen Kasım Güler'in, "Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçerek sansasyonel eylem yapmayı planladığı" bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Takibe alınan Güler, Suriye'de gerçekleştirilen operasyonla yakalanarak sorgulanmak üzere Türkiye'ye getirildi.

image.png

Kasım Güler'e ait olduğu belirtilen fotoğraf

"Kırmızı kategoride yakalanan ilk IŞİD'li"

Kırmızı kategoride aranıp yakalanan ilk 'IŞİD' mensubu olduğu bildirilen Kasım Güler'in üzerinden "çok sayıda örgütsel doküman ile gizli bilgilerin" ele geçirildiği ifade edildi.

Güler'in 2008-2010 yılları arasında Afganistan-Pakistan bölgesine geçerek çatışma alanlarında faaliyet gösterdiği, 2014'te 'IŞİD’e katıldığı iddia ediliyor.

Kasım Güler'in Suriye'de hangi bölgede yakalandığına ilişkin herhangi bir bilgi ise paylaşılmadı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.