Esed rejiminden Kuzey Kore'ye övgü

Esed rejiminden Kuzey Kore'ye övgü

Dışişleri Bakanı yardımcısı Beşşar el-Caferi, Esed rejimi ve Kuzey Kore'yi sıkı ilişkileri bulunan iki dostane güç olarak niteledi.

Esed rejimi, Kuzey Kore'yi öven mesajlar yayımladı.

Rejimin Dışişleri Bakanı yardımcısı Beşşar el-Caferi, rejim ve Kuzey Kore'yi sıkı ilişkileri bulunan iki dostane güç olarak niteledi.

Eski Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Il-sung'un doğumunun 110. yıl dönümü hasebiyle Suriye'deki Kuzey Kore Büyükelçiliği'ni tebrik eden Caferi, Esed rejiminin Hafız Esad, Kim Il-sung ve Kim Jong-il dönemine uzanan ilişkileri güçlendirmeye çalıştığının altını çizerek, günümüzde Beşar Esed ve Devlet Başkanı Kim Jong-un'un önderliğinde birtakım gelişmeler sağladıklarını vurguladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin haberine göre, Caferi "Dünyada yaşanan son gelişmelerde görüldüğü üzere ülkelerin siyasi ve jeopolitik stratejilerinde benzerlikler mevcut. Bunu ise Suriye'de ikili ilişkileri dış bir faktörün dahil olmadığı bir ortaklık şeklinde tanımlıyoruz." dedi.

Caferi, Kuzey Kore'nin savunma kazanımlarının yanı sıra siyasi, kültürel ve ekonomik kazanımlar doğrultusunda kendi stratejilerini oluşturma becerilerini geliştirmeyi sürekli hale getirmesini övdü ve Suriye'nin Kore Yarımadası birliği esasına destek verdiğini ifade etti.

Öte yandan Kuzey Kore'nin Suriye Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, "Esed rejiminin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruma konusundaki mücadelesine verdiği desteği" dile getirdi.

Daha önce Kuzey Kore ve Suriye'nin askeri alanlarda iş birliğine gittiği iddia edilmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.