Kuzey Kore, Esed rejimine desteğini sürdürüyor

Kuzey Kore, Esed rejimine desteğini sürdürüyor

Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Beşşar el Caferi, Kuzey Kore'yi metheden açıklamalarda bulunmuştu.

Esed rejimi ile Kuzey Kore yetkilileri sanayi alanında iş birliği sağlamak üzere birtakım görüşmelerde bulundu.

Esed rejimi-Kuzey Kore Ortak Endüstriyel İş Birliği Teknik Heyetleri başkent Şam'daki Sanayi Bakanlığı'nda bir araya geldi.

Kuzey Kore'nin Şam'daki Büyükelçisi Kim Hey Ryong ve Esed rejiminin Sanayi Bakanı Ziyad Sabbah'ın katılım gösterdiği teknik heyet görüşmelerinde sanayi alanında geliştirilmeler sağlanması ele alındı.

Esed rejimine bağlı haber ajansı SANA'dan yapılan açıklamada, söz konusu görüşmelerde, iç savaş sırasında Suriye'de hasar görmüş fabrikalarda restorasyon çalışmaları yapılması konusu masaya yatırıldı.

Taraflar haziran ayında hava ulaşımı alanında mutabakat zaptı imzalamıştı.

Kuzey Kore ile Esed rejimi arasındaki ilişkinin geçmiş yıllara dayandığı ifade ediliyor.

Eski Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Il-sung'un doğumunun 110. yıl dönümü hasebiyle Şam'daki Kuzey Kore Büyükelçiliği'ni tebrik eden Esed rejimi Dışişleri Bakanı Caferi, rejimin Hafız Esad, Kim Il-sung ve Kim Jong-il dönemine uzanan ilişkileri güçlendirmeye çalıştığının altını çizerek, günümüzde Beşar Esed ve Devlet Başkanı Kim Jong-un'un önderliğinde birtakım gelişmeler sağladıklarını vurgulamıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.