Esed rejiminden Türkiye'ye kınama

Esed rejiminden Türkiye'ye kınama

Esed rejimi Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin güvenli bölge kuracağı açıklamalarına tepki gösterdi.

Esed rejimi, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin güvenli bölge kuracağı açıklamalarına tepki gösterdi. Şam Erdoğan'ın "işgalci ve saldırgan dilini" kınadı.

Washington ve Ankara'dan, Suriye'de oluşturulacak bir güvenli bölge kurulması ile ilgili yapılan açıklamalardan sonra bir açıklama da Esed rejiminden geldi.

Esed rejimi Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkilinin SANA'ya yaptığı açıklamada "Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalar bu rejimin işgalci ve saldırgan bir dil kullananlarla anlaşmayacağını teyit eder" denildi. Aynı açıklamada Suriye'nin "Türkiye dahil her türlü işgalciye karşı topraklarını koruyacağı" ifadesi yer aldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta sonunda Türkiye'yi Suriyeli Kürtleri "vurması" halinde "ekonomik açıdan harap etmekle" tehdit etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump pazartesi günü telefonda görüşmüş, Erdoğan'ın "Türkiye'nin Kürtlerle hiçbir sorunu olmadığını" belirttiği görüşmede, Suriye'de güvenli bölge oluşturulması fikri de ele alınmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.