Esed rejiminden 'Kürt gruplarla diyalog' açıklaması

Esed rejiminden 'Kürt gruplarla diyalog' açıklaması

Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Yardımcısı, ülkedeki Kürt gruplarla olan diyaloglarını yoğunlaştırmak istediklerini açıkladı.

Suriye'de Esed rejimi ülkenin kuzeyindeki bazı bölgeleri kontrol eden YPG/PKK ilgili açıklamada bulundu. Esed rejimi Dışişleri Bakan Yardımcısı Eymen Susan, "Kürt gruplarla diyaloğu yoğunlaştırmak istediklerini" belirterek, "Kürtler tarafından Suriye'nin bütünlüğüne ilişkin yapılan açıklamaların büyük bölümü olumluydu" dedi.

ABD'nin Suriye'den çekilme kararı, YPG kontrolündeki bölgelere yönelik olası bir Türkiye operasyonu ihtimallerini artırmıştı. YPG ve diğer Kürt gruplar ABD'nin bölgeden çekilmesinin ardından oluşacak boşluğun doldurulması amacıyla Rusya ara buluculuğunda Esed rejimiyle görüşmenin yolunu arıyordu.

Şam'da bir grup gazeteciye konuşan Susan, "Diyalogla, taleplerden bazılarının halledilebileceğinden eminiz. Ve bu diyalog bunu garanti altına alıyor. Suriye'nin bütünlüğüne bağlılık temelinde olduğu sürece" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.