YPG: Suriye'nin bölünmesine karşıyız

YPG: Suriye'nin bölünmesine karşıyız

YPG Sözcüsü Nuri Mahmud, Suriye’nin bölünmesine karşı olduklarını belirtti.

PKK'nın Suriye kolu YPG'nin sözcüsü Nuri Mahmud, Suriye’nin bölünmesine karşı olduklarını belirterek, Suriye’deki tüm tarafların bir araya gelerek bu konuyu tartışması gerektiğini söyledi.

K24'ün haberine göre, Esed rejimi Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad’ın "Kürt gruplarla diyalogdan başka alternatif yoktur" açıklamasını Rus televizyon kanalı RT’ye yaptığı açıklamada değerlendiren YPG sözcüsü şöyle konuştu:

“Burada iki husus söz konusudur. Birinci husus dışarıdan yapılan müdahalelerdi. Özellikle Türkiye’nin olası saldırılarıyla karşı karşıya kalabiliriz. İkinci husus ise iç meselelerimizdir. Eğer yeni bir sistem ve yönetim oluşursa, sorunlara da bir çare bulunur.”

Suriye’nin bölünmesiyle ilgili çeşitli planların yapıldığını ve bu planlar içerisinde Türkiye’nin de olduğunu savunan Mahmud, "Suriye’nin toprak bütünlüğü önemlidir, ancak yeni bir sistemin oluşması gerekir ki tüm taraflar birbiriyle anlaşabilsin" dedi.

Faysal Mikdad, "Türkiye'nin olası operasyonuna karşı Kürt gruplarla iletişim kurduklarını" duyurarak, "Kürtlerle diyalogdan başka alternatif yok" şeklinde konuşmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.