Esed rejimi: "Kürt gruplarla iletişimi aktifleştirdik"

Esed rejimi: "Kürt gruplarla iletişimi aktifleştirdik"

Esed rejiminin Dışişleri Bakan Yardımcısı, Türkiye'nin olası operasyonuna karşı "Kürtlerle diyalogdan başka alternatif yok" dedi.

Esed rejiminin "ülkedeki Kürt gruplarla olan iletişimini aktif hale getirdiği" açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'nin YPG'yi Menbiç'ten çıkarmaması halinde her an harekat düzenlemeye hazır olduklarını söylerken Esed rejimi Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad bir grup gazeteciye açıklama yaptı.

Euronews'in haberine göre, Mikdad, "Türkiye'nin olası operasyonuna karşı Kürt gruplarla iletişim kurduklarını" duyurarak, "Kürtlerle diyalogdan başka alternatif yok" dedi.

Faysal Mikdad "Kürtlerin Suriye devletine geri dönmeleri için şartların olumlu yönde geliştiğini" belirterek "O yüzden iyimserim. Şu sıra Suriye devleti ile bu siyasi gruplar arasında süregiden diyalogda içten ve dürüst olmaları için onları teşvik ediyoruz, çünkü bunun bir alternatifinin olmadığını hesaba katıyoruz." diye konuştu.

Bakan Yardımcısı ayrıca, "ülkedeki yabancı güçlerin çekileceğinden de emin olduğunu" söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.