Esed rejimi: Kürtlerle yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildi

Esed rejimi: Kürtlerle yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildi

Esed rejimi Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Şam ile siyasi bir anlaşma yapmak isteyen Kürt grupların diyaloğu hakkındaki iyimserliğini dile getirdi.

Ana omurgasını PKK'nın Suriye yapılanmasının oluşturduğu YPG öncülüğündeki güçler, ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD güçlerini ülkeden çekeceğini açıklamasının ardından Esed rejimiyle yeniden görüşmelerde bulunmaya ve Türkiye’yi operasyondan vazgeçirmeye çalıştı.

"Görüşmelerde ilerleme kaydedildi"

Esed rejimi Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez Şam’dan Türkiye sınırına asker göndermelerini isteyen YPG öncülüğündeki güçlerle yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini söyledi. Görüşmelerin ilerleyişi hakkında sorulan sorulara karşılık iyimserliği sürdürmenin her zaman gerekli olduğunu belirten Mikdad, “Daha önce Kürt gruplarla edinilen tecrübeler cesaret verici değildi fakat şimdi işler sona geldi” dedi.

"Yol haritasını Moskova'ya sunduk"

YPG güçlerinden bir kaynak geçtiğimiz ay Reuters’a yaptığı açıklamada, "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la anlaşmaya varmaya yönelik yol haritasını Moskova'ya sunduk" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.