Bolton: Türkiye ile Kürtler hakkındaki görüşmeler devam edecek

Bolton: Türkiye ile Kürtler hakkındaki görüşmeler devam edecek

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, ABD ile Türkiye arasında "Kürt güçlerin durumuyla ilgili görüşmelerin haftaya devam edeceğini" söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Türkiye ile ABD arasında "Suriye'deki Kürt güçlerin durumu konusundaki askeri görüşmelerin, her iki ülke için de kabul edilebilir bir sonuç çıkması umuduyla haftaya devam edeceğini" belirtti.

Bir radyo programında konuşan Bolton; ABD Başkanı Donald Trump, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve kendisinin Türkiye'nin "kendileriyle birlikte IŞİD’e karşı savaşan Kürtlere zarar vermeyeceğine" sadık kalacağını anladıklarını söyledi.

Bolton, "Bu ordular arası görüşmelerde halen daha bu işin nasıl olacağıyla ilgili herkesin kendisini rahat hissedeceği taahhüt, protokol ve prosedürler için uğraşıyoruz. Ve haftaya devam edecek bu görüşmelerin her iki taraf için de kabul edilebilir sonuçlar doğurmasını umut ediyoruz" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.