Pompeo: ABD'nin Suriye'den çekilmesi taktiksel değişiklik

Pompeo: ABD'nin Suriye'den çekilmesi taktiksel değişiklik

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, ülkesinin Suriye'den çekilme kararının taktiksel olduğunu ve Suriyedeki Kürt güçler konusunda Türkiye ile anlaşabileceklerini düşündüğünü söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesi sonrası Abu Dabi'de Suriye konusunda açıklamalarda bulundu. Pompeo, "Türklerin ülkelerini teröristlere karşı savunmalarına imkân tanırken Suriyeli Kürtlerin de korunmasını sağlayacak bir yol bulunabileceğine inandığını" söyledi.

Pompeo, "Türk halkı ve Erdoğan'ın ülkelerini teröristlerden koruma hakkını teslim ediyoruz. Aynı zamanda terörist olmayanların, bunca zaman bizimle beraber savaşanların da korunmayı hak ettiğini biliyoruz. Her ikisini başaran bir sonuca ulaşabileceğimize eminiz: Türklerin meşru terör tehditlerinden korunması ve Türkiye'ye yönelik terör riski teşkil etmeyen halklara karşı olası ciddi risklerin önüne geçilmesi" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu ile bu konuyu ele aldıklarını söyleyen ABD'li bakan, "Türkiye ile Suriyeli Kürtlerin durumu konusunda çözüme kavuşturulması gereken çok sayıda detay bulunduğunu" ancak "iyi bir sonuca" ulaşılabileceğine dair "iyimser" olduğunu belirtti.

Pompeo, ABD'nin Suriye'deki 2 bin askerini çekme kararının, bir "taktik değişikliği" olduğunu, bunun da Amerikan ordusunun IŞİD ve İran'la mücadele kapasitesini etkilemeyeceğini belirtti.

Pompeo-Çavuşoğlu görüşmesi

Pompeo ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Görüşmede Suriye'deki son gelişmelerin ele alındığı bildirilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.