İbrahim Kalın'dan Trump'a yanıt: Hepsiyle savaşmaya devam edeceğiz

İbrahim Kalın'dan Trump'a yanıt: Hepsiyle savaşmaya devam edeceğiz

ABD Başkanı Trump'ın açıklamalarına ilk yanıt Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi.

Türkiye saati ile gece 02:00 sonrasında Trump'ın yazdığı tweetlere Ankara'nın tepkisi gecikmedi. İlk yanıt Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Kalın Trump'a hitaben yazarak şunları söyledi:

"Sayın Başkan, teröristler sizin ortağınız veya müttefiğiniz olamaz. ABD'nin Türkiye ile olan stratejik ortaklığına gerekli değeri vermesini bekliyor ve bu ortaklığın teröristlerin propogandasının gölgesinde kalmasını istemiyoruz. DAEŞ (IŞİD), PKK, PYD ve YPG arasında hiçbir fark yoktur. Biz hepsiyle savaşmaya devam edeceğiz."

Mesajına "Suriyeli Kürtleri ABD'nin terör örgütleri listesindeki PKK ve onun Suriye kolu PYD/YPG'yle bir tutmak vahim bir hata olur." diyerek devam eden Kalın, "Türkiye'nin Kürtlerle değil teröristlerle savaştığını ve tüm diğer Suriyelileri terör tehditlerine karşı koruyacaklarını" söyledi.

Donald Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'ye yönelik ifadeler kullanmış ve "Türkiye Kürtleri vurursa ekonomileri mahvolur." ifadesini kullanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.