Pompeo: Trump yaptırımdan bahsediyor

Pompeo: Trump yaptırımdan bahsediyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Başkan Donald Trump'ın 'Türkiye Kürtleri vurursa ekonomisi mahvolur' sözlerini 'Trump burada Türkiye'ye yönelik yaptırımlardan bahsediyor' şeklinde değerlendirdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın sözlerinin ne anlama geldiği ile ilgili soruyu cevaplayan Pompeo, sorunun muhatabının Trump olduğunu ancak bu tehdidin "yaptırım" anlamına geldiğini düşündüğünü dile getirdi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ayrıca, Donald Trump'ın Türkiye ile ilgili sert açıklamalarının ABD'nin Suriye'den çekilme kararını etkilemeyeceğini belirterek, "Türkiye-Suriye sınırında güvenli bölge oluşturulması ile ilgili görüşmeler sürüyor." dedi.

Suriye'de son kalan IŞİD bölgelerini vurmaya devam ederek çekilmeye başlayacaklarını ifade eden Trump, "Türkiye Kürtleri vurmaya kalkarsa ekonomik olarak mahvolur" ifadesini kullanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.