Erdoğan ile Trump telefonda görüştü: "Türkiye'nin Kürt güçlerine kötü davranmaması önemli"

Erdoğan ile Trump telefonda görüştü: "Türkiye'nin Kürt güçlerine kötü davranmaması önemli"

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, "ABD'nin IŞİD'e karşı birlikte savaştığı Kürt güçlerine kötü davranılmamasının ABD için önemine" değinildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, "ekonomik yıkım" açıklaması sonrası bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin içeriğine ilişkin Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan duyuruda, "iki lider kamuoyuna yönelik sağlıklı iletişimin önemine değindi" ifadesi yer aldı.

Açıklamada, "çekilme kararının hayata geçirilmesini engellemek isteyen unsurlar" ifadesi de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trump'a "Türkiye'nin Kürtlerle hiçbir sorunu olmadığını" söylediği de belirtildi.

Görüşmeye ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan bilgilendirmede ise, Trump'ın, Erdoğan'a "destekledikleri güçlere karşı operasyon yapılmamasının önemini" ifade ettiği belirtildi:

"Başkan, Türkiye'nin güvenlik endişeleri hususunda, birlikte çalışma isteğini vurgularken, Türkiye'nin Kürtler'e ve IŞİD'e karşı birlikte savaştığımız SDG güçlerine kötü davranmamasının ABD için önemine de değindi."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.