Pompeo: Güvenli bölge oluşturup hem Kürt güçleri hem de Türkiye'yi korumak istiyoruz

Pompeo: Güvenli bölge oluşturup hem Kürt güçleri hem de Türkiye'yi korumak istiyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Suriye'de güvenli bir bölge oluşturmak istediklerini belirtti.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gazetecilere konuşan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Washington'un güvenli bölge önerisiyle ilgili görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Pompeo, "Hem IŞİD'e karşı bizle birlikte savaşan halkların güvenliğinin sağlandığından hem de Suriye kaynaklı teröristlerin Türkiye'ye saldıramayacağından emin olmak istiyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı, "Tüm taraflar için güvenli bir sınır istiyoruz" ifadesini kullandı. Pompeo, ABD'nin böyle bir "güvenli bölge" konusunda ilgili tüm taraflarla görüştüğünü belirtti. Pompeo, "Bir boşluk yaratabilirsek... Bir tampon bölge diyelim... Bu boşluğu yaratabilir ve doğru güvenlik düzenlemelerini yapabilirsek; bu, bölgedeki herkes için iyi bir şey olacak" diye konuştu.

Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türk ve Kürt güçler arasında güvenli bölge kurulması için yaptığı çağrının, Washington'ın Ankara ile sürdürdüğü görüşmelerdeki hedefiyle tutarlı olduğunu sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.