Lavrov'dan 'güvenli bölge' açıklaması

Lavrov'dan 'güvenli bölge' açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye'de oluşturulacak güvenli bölge hakkında konuşarak, Türkiye de dahil Suriye ve tüm komşularının güvenliğinin gözetileceğini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Lavrov, Suriye topraklarında bir güvenli bölge oluşturulması konusunda da ülkesinin görüşlerini aktardı. Lavrov, güvenli bölge konusunda Türkiye de dahil Suriye ve tüm komşularının güvenliğinin gözetileceğini ifade etti.

Moskova'da gazetecilere konuşan Lavrov, "Bu bölgelerin Suriye hükümeti, Suriye güvenlik güçleri ve idari yapılarının kontrolüne geçmesinin tek ve en iyi çözüm olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Lavrov ayrıca şu ifadeleri kullandı:

"Kürt temsilciler ve Suriyeli yetkililer arasında iletişimin başlamış olmasını memnuniyetle karşılıyoruz ve destekliyoruz. Böylece dış müdahale olmadan tek bir hükümet altındaki yaşamlarına geri dönebilirler."

Rus bakan, Suriye'de 7 yıldır devam eden savaşta sona gelindiğini vurgulayarak, odak noktasının İdlib olması gerektiğini belirtti.

Amerika yönetimi bir süre önce Rusya’nın yeni geliştirdiği füzelerle 1987 yılında imzalanan anlaşmayı ihlal ettiğini öne sürdü. Söz konusu anlaşma tarafları Avrupa’da konuşlu orta ve kısa menzilli nükleer başlık taşıyacak füzeler geliştirmekten alıkoyuyor.

Rusya tarafıysa Amerika’nın suçlamalarını reddediyor ve geliştirilen füze menzillerinin anlaşmaya uygun olduğunu belirtiyor.

Gözaltına alınan ABD vatandaşı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ayrıca Moskova’da gözaltına alınan Amerika Deniz Kuvvetleri eski mensubu Paul Whelan ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Lavrov, casuslukla suçlanan Whelan’ın, Moskova’daki otel odasında yasadışı faaliyette bulunurken yakalandığını söyledi. Whelan, 28 Aralık tarihinde Moskova’da, casusluk faaliyetinde bulunduğu suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Whelan’ın ailesiyse kendisinin bir arkadaşının düğün törenine katılmak üzere Rusya’ya gittiğin söyledi. Whelan eğer casusluk yapmaktan suçlu bulunursa 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.