Dışişleri: ABD'nin Suriye'den çekilmesi YPG'ye hizmet etmemeli

Dışişleri: ABD'nin Suriye'den çekilmesi YPG'ye hizmet etmemeli

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD'li Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham'ın Ankara'da yapacağı görüşme hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Görüşmede Suriye konusu ve ikili ilişkilerin ele alınacağını belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD'nin askerlerini Suriye'den çekme kararı ile ilgili olarak "Çekilme YPG'ye hizmet etmemeli. Sahada oldu bittiler yaşanmamalı" dedi. Aksoy, "Kararlı duruşumuz ABD Başkanı Donald Trump'a çekilme kararı aldırdı ancak Amerikan bürokrasisinde çekilmeye bir direnç var" diye konuştu.

Çarşamba günü Münbiç'te düzenlenen, 4'ü ABD'li 18 kişinin öldüğü intihar saldırısı ile ilgili de konuşan Aksoy "YPG'nin, rejimi Münbiç'e sokma çalışmalarına izin verilmemeli. Hiç kimse durumdan vazife çıkarmamalı" dedi. Aksoy, IŞİD'in üstlendiği saldırının "yol haritasının uygulanması ve Münbiç'in temizlenmesi gerekliliğini ortaya koyduğunu" belirtti.

Suriye'de oluşturulması gündemde olan güvenli bölge ile ilgili ABD ile Türkiye arasında görüşmelerin sürdüğünü belirten Aksoy konuya ilişkin detaylı bilgi vermedi, "İçeriğine ilişkin temaslar devam edecek" dedi.

ABD'li Senatör Graham, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan ile de görüşecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, 6 Şubat’ta IŞİD ile mücadele koalisyonunun toplantısı için ABD’yi ziyaret edecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.