McGurk: Türkiye IŞİD'e karşı savaşta ABD'nin yerini alamaz

McGurk: Türkiye IŞİD'e karşı savaşta ABD'nin yerini alamaz

ABD'nin eski IŞİD'le Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi McGurk, Türkiye veya herhangi bir koalisyon ortağının Suriye'de ABD'nin yerini alamayacağını söyledi.

ABD’nin eski IŞİD’le Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk katıldığı bir televizyon programında "Türkiye veya herhangi bir başka koalisyon ortağımızın Suriye'ye gelip bizim yerimizi almasını bekleyemeyiz" diyerek 3 bine yakın ABD askerinin çekilmesiyle oluşacak boşluğa ve bu askerlerin nasıl çekileceğine ilişkin bir planın var olmadığına dikkat çekti.

Bir süredir Türkiye'nin ABD için güvenilir bir partner olmadığını tezini dile getiren McGurk en son Washington Post için kaleme aldığı bir yazıda benzer ifadeler kullanmış ve Ankara'nın tepkisini çekmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumartesi günü yaptığı açıklamada McGurk'e seslenerek analizlerinin hatalı olduğunu ve Türkiye'ye karşı yöneltilen suçlamaların PKK propagandasının tekrarı olduğunu belirtti.

McGurk Başkan Donald Trump'ın bölgeden çekilme kararı vermesinin ardından özel temsilcilik görevinden istifa etmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.