Çavuşoğlu: ABD'nin Suriye'den çekilmesi zor

Çavuşoğlu: ABD'nin Suriye'den çekilmesi zor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin YPG ile olan işbirliği sebebiyle Suriye'den çekilmesinin zor olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'den çekileceğini açıklayan ABD'nin bölgede YPG işbirliğinden dolayı bunu gerçekleştirmesinin kolay olmadığını söyledi.

TBMM Dışişleri Komisyonunda konuşan Çavuşoğlu, "Çekilmekte ABD'nin bazı zorlukları olduğunu görüyoruz. Bir terör örgütüyle bu kadar iç içe olduktan sonra, bu kadar angaje olduktan sonra terör örgütünden ayrılmak o kadar da kolay olmuyor. ABD'nin karşı karşıya kaldığı zorluklardan bir tanesi bu. Ama kendi içinde farklı kurumlardan farklı seslerin geldiğini de görüyoruz" dedi.

Washington'ı bu kararından vazgeçirmek isteyen ülkeler olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, ABD'nin çekilmesiyle ortaya çıkacak süreci Batılı ülkelerin yanı sıra özellikle de Rusya ve İran'la koordine etmek istediklerini söyledi. Suriye'nin İdlib bölgesinde ateşkes sağlama amacıyla Rusya ile yapılan mutabakatı hatırlatan Çavuşoğlu, "Bugüne kadar İdlib mutabakatının uygulanmasında sorun yaşanmadı, bundan sonra da yaşanmasını arzu etmiyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.