Esed rejiminin kontrolüne giren Maret el Numan hayalet şehre döndü

Esed rejiminin kontrolüne giren Maret el Numan hayalet şehre döndü

Maret el Numan, Esed rejimi güçlerinin kontrolü ele geçirmesiyle hayalet şehre dönüştü.

Suriye’de 2011’de çatışmaların patlak vermesinin ardından protesto gösterilerinin önemli merkezi ve canlı bir şehir olan Maret el Numan, rejim güçlerinin kontrolü ele geçirmesiyle hayalet şehre dönüştü. Şehirde sokaklar bomboş, sadece muhalif gençler tarafından sloganlar yazılan duvarlar görülüyor.

Şehir adını, 973 yılında Maret el Numan'da doğan ve küçükken geçirdiği çiçek hastalığı nedeniyle görme yetisini kaybeden Arap filozof, yazar ve şair Ahmed bin Abdullah bin Süleyman el-Maarri’den (Ebu el-Ala) aldı.

Maret el Numan 2011’de rejime karşı patlak veren protesto hareketine katıldı ve büyük çaptaki gösterileri ile İdlib’deki protestoların sembolü haline geldi.

Protesto hareketi silahlı bir çatışmaya dönüşürken, muhalif gruplar da 2012'de şehri kontrol altına aldı.

Rejim güçleri tarafından kontrol altına alınan şehirde yıkımın izleri pazarlardan meydanlara kadar her yerde görülüyor. Binalar tamamen terk edilmiş, dükkanların kepenkleri ise kapalı.

Maret el Numan'ın nüfusu dört ay önce 150 bin civarındaydı ancak bugün şehrin yarısı terk edilmiş durumda.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.