Esed rejiminin uyuşturucu ticareti: Irak sınırında 6 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi

Esed rejiminin uyuşturucu ticareti: Irak sınırında 6 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi

Esed rejiminin üretmek ve ticaretini yapmakla suçlandığı Captagon haplar Ürdün yetkililerince Irak sınırında ele geçirildi.

Ürdün, Irak sınırında hurma ezmesi içinde kaçırılmaya çalışılan bir ton amfetamin Captagon hapı ele geçirildiğini duyurdu.

İki soğutmalı kamyon içerisinde Captagon adıyla bilinen altı milyon hap bulundu.

BBC Türkçe'nin haberine göre Ürdün Gümrük Müdürlüğü, bunun şimdiye dek ele geçirilen en fazla sayıda hap olduğunu belirtti.

“Yoksul kokaini” diye de anılan Captagon, 10 yıldan uzun süren savaş sonucu Suriye’de büyük miktarlarda üretiliyor.

Artan yoksulluk nedeniyle, birçok sıradan Suriyeli ticarette rol oynamaya başladı ve Captagon uzak ara Suriye’nin en büyük yasadışı ihraç maddesi oldu.

Esed rejimi bu durumu birçok kez reddetse de, iş dünyası ve ordudaki birçok güçlü ismin Captagon yapımı ve dağıtımında rol oynadığına dair haberler geliyor.

Amfetamin, Ürdün ve Lübnan gibi komşu ülkeler üzerinden kaçırılıyor. Nihai olaraksa, bu haplara büyük talebin olduğu Körfez ülkelerine gidiyor.

Son baskın, Irak ve Ürdün arasındaki El Kerame sınır kapısında yapıldı. Hapların nerede satılacağı ve kaç kişinin tutuklandığı açıklanmadı.

Kıbrıs merkezli bir düşünce kuruluşunun 2021’de yayımladığı rapora göre Captagon pazarı bir önceki yıl 3,5 milyar dolar büyüklüğündeydi.

Uyuşturucu kaçakçıları ve Ürdün Ordusu arasındaki çatışmalar yoğunlaşırken, giderek daha büyük miktarlarda hap ele geçirildi. Geçen Ocak ayında Ürdün Ordusu’nun yaptığı bir baskına 27 uyuşturucu kaçakçısı öldürülmüştü.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.