Esed rejimi: Türkiye ile görüşmeler olumlu geçti

Esed rejimi: Türkiye ile görüşmeler olumlu geçti

Esed rejimine bağlı Savunma Bakanlığı, Rusya'nın başkenti Moskova'da Türkiye ile gerçekleşen görüşmelerin olumlu geçtiğini duyurdu.

Suriye'deki Esed rejimine bağlı Savunma Bakanlığı, Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Suriyeli mevkidaşı Ali Mahmud Abbas arasında Rusya'nın başkenti Moskova’da gerçekleşen görüşmenin olumlu seyrettiğini açıkladı.

Bakanlık açıklamasında "Bugün, Rusya'nın başkenti Moskova'da Rus tarafının da katılımıyla Suriye Savunma Bakanı ile Suriye İstihbarat Başkanı ve Türk Savunma Bakanı ile Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanı arasında bir görüşme meydana geldi. Taraflar birçok konuyu ele aldı ve görüşmeler olumluydu." ifadelerine yer verildi.

Rusya bir süredir Esed rejimi ve Türkiye arasındaki görüşmelerin Moskova'da gerçekleşmesi üzerine girişimlerde bulunduğunu belirtiyordu.

Tarafların bir görüşme gerçekleştirmesiyle,Türkiye ile Esed rejimi arasında 12 yıl sonra ilk temas cereyan etmiş oldu.

Görüşmede "bölgede devam eden krizin, mülteci meselesinin ve Suriye'de bulunan tüm terör örgütleri ile ortak mücadele çabalarının" ele alındığı açıklanmıştı. Toplantının sonucunda "Suriye'de ve bölgede istikrarın temin edilmesi ve sürdürülmesi için üçlü formattaki toplantıların devamı konusunda mutabık kalındığı" bildirilmişti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.