Suriyeli muhalifler, Türkiye-Esed rejimi normalleşme sürecinde saldırılarını yoğunlaştırdı

Suriyeli muhalifler, Türkiye-Esed rejimi normalleşme sürecinde saldırılarını yoğunlaştırdı

Suriyeli muhalif gruplar Türkiye ile Esed rejimi arasında normalleşme dönemine geçildiği şu günlerde rejim güçlerine karşı saldırılarını sürdürüyor.

Son günlerde Ankara ile Beşar Esed rejimi arasındaki normalleşme görüşmelerinin istihbari boyuttan siyasi boyuta evrilmesi yönünde Türkiye'nin yoğun bir çaba içerisinde olduğu gözlemleniyor.

Türkiye ile Esed rejimi arasında normalleşme görüşmeleri devam ederken İdlib merkezli Suriyeli muhalifler bölgede sivil yaşam alanlarını hedef alan Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçlerine yönelik saldırılarına devam ediyor.

Suriye'deki en büyük muhalif oluşum olarak gösterilen Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) son olarak dün Halep'in batı kırsalındaki Kaptan el Cebel yerleşimi yakınlarında rejim mevzilerini hedef almıştı.

Son olarak bugün sabah saatlerinde İdlib'in güneyindeki Erbih beldesinde rejim güçlerine ait mevzilere HTŞ'ye bağlı muhalif güçler tarafından sızma saldırısı düzenlendi.

Muhalif grupların son dönemde Rusya ve İran destekli rejim güçlerine yönelik saldırıları şu şekilde:

23 Eylül - Halep batı kırsalındaki Cedraya bölgesinde rejim mevzisine sızma saldırısı.

5 Ekim - Halep batı kırsalında Esed rejimine bağlı 46. Alay mevzisine sızma saldırısı.

6 Kasım - Lazkiye kırsalındaki Curin beldesindeki rejim topçularının mevzilerine yönelik sızma saldırısı.

6 Kasım - İdlib'in güneyindeki Termala beldesindeki topçu mevzilerine yönelik sızma saldırısı.

11 Aralık - Lazkiye kırsalındaki Beyda mıntıkasında rejim mevzisine sızma saldırısı.

11 Aralık - İdlib kırsalındaki Dadik beldesindeki rejim mevzisine sızma saldırısı.

17 Aralık - Halep batı kırsalındaki Kaptan Cebel beldesindeki rejim mevzilerine yönelik sızma saldırısı.

18 Aralık - İdlib'in güneyindeki Erbih beldesinde bulunan rejim mevzilerine sızma saldırısı.

Muhalifler tarafından gerçekleştirilen sızma saldırılarında rejim güçlerinden çok sayıda ölen ve yaralananların olduğu aktarılıyor.

Suriye'de Rusya ve İran destekli güçlerin mevzilerine yönelik gerçekleştirilen sızma operasyonları bölgede muhalif güçlerce sıkça kullanılan bir saldırı şekli.

Öte yandan muhaliflerin gerçekleştirdiği saldırıların son günlerde Türkiye ile Beşar Esed rejimi arasındaki normalleşme görüşmelerinin olduğu bir döneme denk gelmesi dikkat çekiyor.

Ankara'nın Şam rejimiyle normalleşmesine yönelik ifadeler geçtiğimiz dönemde birçok siyasetçi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dile getirilmişti.

Türkiye'de iktidara yakın birtakım yayın organları tarafından ortaya atılan iddialara göreyse 2023'ün ilk aylarında Türkiye, Rusya ve Suriye'nin katılım sağlayacağı bir zirve Rusya'nın himayesinde Soçi kentinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.