Suriye harekatı: "Türkiye 3 bölgenin Esed rejimine devrini şart koştu"

Suriye harekatı: "Türkiye 3 bölgenin Esed rejimine devrini şart koştu"

Suriye'nin kuzeyine harekat düzenlemesi gündemde olan Türkiye'nin YPG kontrolündeki bölgelerin rejime devrini şart koştuğu öne sürüldü.

Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın Suriye yapılanması YPG güçlerinin kontrolündeki birçok noktaya yönelik hava harekatı düzenleyen Türkiye'nin olası kara harekatı için hazırlık yaptığı ifade ediliyor.

Bu kapsamda Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde YPG'nin kontrolünde olan üç bölgenin Esed rejimine devrini şart koştuğu aksi durumda askeri harekatı başlatacağı ifade ediliyor.

Al Jazeera Arapça servisinin Türk kaynaklara dayandırdığı haberde Ankara'nın YPG kontrolündeki Tel Rıfat, Münbiç ve Ayn el Arab bölgelerinin Beşar Esed rejimine devrini şart koştuğu aksi durumda askeri harekata başlayacağı öne sürüldü.

Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan haberlerde de Rusya'nın Türkiye'nin bu talebini yerine getirmesi için YPG tarafıyla görüşmeler gerçekleştirdiği ifade edilmişti.

Öte yandan PKK'nın Suriye yapılanması olan YPG güçlerinin Türkiye'nin olası kara harekatını engellemesi için ABD ve Rusya ile de görüşmeler yürüttüğü ifade ediliyor.

Suriye'nin kuzeyine yönelik kara harekatında kararlı görünen Ankara'nın ise Rusya tarafıyla "küçük çaplı" bir askeri harekat için pazarlık yaptığı da bölgeden aktarılan haberler arasında.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.