Esed rejiminden Münbiç kırsalında askeri sevkiyat

Esed rejiminden Münbiç kırsalında askeri sevkiyat

Beşar Esed rejimine bağlı güçleri Halep kırsalındaki Münbiç bölgesinin batısına askeri sevkiyat gerçekleştirdiği bildirildi.

Suriye'nin kuzeyindeki Halep iline bağlı Münbiç kenti kırsalında askeri hareketlilik yaşandığı bildirildi.

Rusya ve İran tarafından desteklenen Beşar Esed rejimine bağlı güçlerin PKK'nın Suriye yapılanması YPG'nin kontrolünde olan Münbiç kenti batı kırsalında yoğun askeri sevkiyat gerçekleştirdiği öğrenildi.

Yerel kaynaklarda edinilen bilgilere göre bölgenin batısına yönelik sevkiyat çok sayıda tank, zırhlı araç ve personel taşıyıcılardan oluşuyor.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik olası harekatının halen gündemde olduğu süreçte Esed rejiminin bölgeye yönelik sevkiyatı dikkat çekti.

"Türkiye 3 bölgenin Esed rejimine devrini şart koştu"

Öte yandan geçtiğimiz günlerde servis edilen ve Al Jazeera Arapça servisinin Türk kaynaklara dayandırdığı haberde, Ankara'nın YPG kontrolündeki Tel Rıfat, Münbiç ve Ayn el Arab bölgelerinin Beşar Esed rejimine devrini şart koştuğu aksi durumda askeri harekata başlayacağı öne sürülmüştü.

Esed rejiminin Münbiç'e yönelik yeni sevkiyatlarının bu amaç için gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Türkiye son olarak Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde yaşanan bombalı saldırının ardından Suriye'nin kuzeyinde YPG güçlerine yönelik hava operasyonları başlatmıştı.

Başlatılan hava operasyonlarının kara harekatına dönüşüp dönüşmeyeceği ise merak edilen bir konu olarak beklerken, ABD ve Rusya'nın Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik kara harekatına karşı olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.