ABD Suriye'de YPG ile iş birliğine kaldığı yerden devam edecek

ABD Suriye'de YPG ile iş birliğine kaldığı yerden devam edecek

Pentagon'un PKK'nın Suriye yapılanması YPG ile birlikte olan Suriye'nin kuzeyindeki kara operasyonlarının tümünü yeniden başlatmaya hazırlandığı ileri sürülüyor.

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) PKK'nın Suriye kolu YPG ile birlikte Suriye'nin kuzeyindeki kara operasyonlarının tümünü yeniden başlatmaya hazırlandığı iddia ediliyor.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde YPG hedeflerini vurmasının ardından ABD ile YPG ortak operasyonlarını önemli ölçüde azaltmıştı. Buna gerekçe olarak ise "ABD askeri personelinin güvenliğinin riske girmesi" gösterilmişti.

Son olarak ise ABD ordu güçlerinin PKK'nın Suriye yapılanması YPG güçleriyle ülkenin kuzeydoğusundaki bölgelerde ara verdiği ortak devriyelere yeniden başladığı bildirilmişti.

Washington Post'un ABD'li yetkililere dayandırdığı habere göre Pentagon, YPG ile birlikte Suriye'nin kuzeyindeki kara operasyonlarının tümünün yeniden başlamasına yönelik hazırlıklarda bulunuyor.

Bu da ABD'nin YPG ile ortak devriyelerini kademeli bir şekilde artıracağı anlamına geliyor.

Öte yandan WP'ye kimliklerinin gizli kalması şartıyla konuşan 3 yetkili, Türkiye'nin bu ay içerisinde kara birliklerini Suriye'nin kuzeyine nakletme ihtimalinin bulunduğundan bahsediyor.

Ancak Washington yönetimine göre bunun gerçekleşmesi halinde bölgedeki ABD askeri varlığı ve IŞİD'e karşı mücadele tehlikeye girecek.

Bu kapsamda ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine olası kara harekatı ile ilgili taraflara gerilimi azaltmaları çağrısını yinelemişti.

Bir Beyaz Saray yetkilisi, ABD'nin Türkiye'nin Suriye'de kara harekatı da dahil olmak üzere askeri harekate kuvvetle karşı olduğunu hem özel kanallardan hem de kamuoyunda açıkça ilan etmeyi sürdürdüğünü söyledi.

Resmi kabul edilen rakamlara göre ABD'nin Suriye'de konuşlu 900 kadar askerinin bulunduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.