ABD ve YPG Suriye'de ortak devriyelere yeniden başladı

ABD ve YPG Suriye'de ortak devriyelere yeniden başladı

Amerikan askerleri Suriye'nin kuzeydoğusundaki YPG güçleriyle ara verdikleri ortak devriyelere yeniden başladı.

ABD ordu güçlerinin PKK'nın Suriye yapılanması YPG güçleriyle ülkenin kuzeydoğusundaki bölgelerde ara verdiği ortak devriyelere yeniden başladığı bildirildi.

AP'nin haberine göre Haseke'deki ABD üssünden Amerikan ve YPG güçlerini taşıyan araçlar çıkış yaptı ve bölgede ortak devriye gerçekleştirdi. Kaynak, ABD ile YPG'nin ortak devriyesinin Irak sınırı yakınındaki diğer ABD üssüne doğru yapıldığını aktardı.

PKK'nın Suriye yapılanması YPG, Türkiye'nin son hava saldırılarının ardından ABD ile yürütülen ortak devriyelere ara verildiğini açıklamıştı.

Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana gelen ve çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından Türkiye, Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki birçok noktaya eş zamanlı hava harekatı gerçekleştirmişti.

Hava harekatları sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kara harekatının her an başlayabileceğinin de sinyalini vermiş, güney sınırları için güvenlik koridorunun tamamlanacağını ifade etmişti.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.