YPG'den Rusya'ya: Türkiye'nin kara harekatını önleyin

YPG'den Rusya'ya: Türkiye'nin kara harekatını önleyin

YPG liderleri, Rusya'dan Türkiye'nin Suriye'ye yönelik kara harekatını önlemesi talebinde bulundu.

Rusya'nın Suriye'deki güçlerinin komutanı Aleksander Çayko, ana omurgasını PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin oluşturduğu SDG'nin Komutanı Mazlum Abdi kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile görüştü. 

Euronews'in AP'den aktardığı habere göre Korgeneral Çayko ile Abdi, pazar günü Suriye'nin Kamışlı kentinde bir araya geldi. Ancak SDG Sözcüsü Siamand Ali, görüşmenin içeriğine ilişkin detay vermedi. 

Rus generalin bölge ziyareti, İstanbul'da 6 kişinin hayatını kaybetmesi ve 80'den fazla kişinin de yaralanması sonrası Ankara'nın Suriye'de kara operasyonu başlatılacağını açıklamasından kısa süre sonra gerçekleşti.

Mazlum Abdi: Moskova'dan Türkiye'nin kara harekatını önlemesini istedik

Gün içerisinde internetten bir basın toplantısı düzenleyen SDG lideri Abdi, Rusya'dan Türkiye'yi kara harekatından vazgeçirmek için baskı yapmasını istedi.

Türkiye'nin saldırması halinde SDG'nin kendini savunacağını söyleyen Abdi, "Onlardan Türk saldırılarını durdurmalarını istedik. Türklerin kara harekatına hazırlandığı açık." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin harekat başlatması halinde savaşın kapsamını tüm sınır bölgesini kapsayacak şekilde genişletmek zorunda kalacağız" diyen Abdi, ayrıca Washington'ın pozisyonunun Ankara karşısında "zayıf" kaldığını belirtti.

Şam yönetiminin en güçlü destekçisi konumundaki Moskova, Türkiye-Suriye sınırı boyunca gerilimin azaltılması çağrısında bulunuyor.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.