YPG: ABD ile yürütülen ortak operasyonları askıya aldık

YPG: ABD ile yürütülen ortak operasyonları askıya aldık

YPG sözcülüğünden yapılan açıklamada, Türkiye'nin hava saldırıları sebebiyle ABD ile yürütülen tüm ortak operasyonları durdurdukları ifade edildi.

Ana omurgasını PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin oluşturduğu SDG, Türkiye'nin devam eden hava harekatı nedeniyle ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ile yürüttükleri tüm ortak operasyonları durdurduklarını bildirdi. 

Euronews'in haberine göre, YPG sözcülerinden Aram Henna, Reuters'a "Koalisyonla tüm koordinasyon ve ortak terörle mücadele operasyonlarının yanı sıra düzenli olarak yürüttüğümüz tüm ortak özel operasyonlar durduruldu." açıklamasında bulundu. 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder ise daha önce yaptığı bir açıklamada IŞİD'e yönelik operasyonların durmadığını söylemişti.

YPG Komutanı Mazlum Abdi hafta başında Reuters'a verdiği demeçte, Türkiye'nin sınır boyunca daha önce görülmemiş bir şekilde asker konuşlandırdığını belirterek Washington'dan Ankara'nın durdurulmasına yönelik "daha güçlü" bir mesaj beklediklerini dile getirmişti. 

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.