YPG komutanı: ABD Türkiye'yi cezalandırmalı

YPG komutanı: ABD Türkiye'yi cezalandırmalı

PKK'nın Suriye yapılanması YPG güçlerinin lideri Mazlum Abdi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyonu konusunda ABD'den destek istedi.

PKK'nın Suriye yapılanması YPG'nin lideri Mazlum Abdi'nin (Mazlum Kobani) Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik son hamlesiyle ilgili olarak ABD'den "daha güçlü bir pozisyon" almalarını istediği bildirildi.

Rudaw'a konuşan Abdi, "ABD'nin bir pozisyonu olmalı. Onlara Türkiye'nin Washington açıklamalarını dikkate almaması durumunda neler olacağını sorduk. Onlara daha güçlü bir pozisyon almalarını söyledik ve, daha güçlü bir pozisyon alacaklarına inanıyoruz" dedi.

"ABD Ankara'yı cezalandırmalı"

2019'da Türkiye'nin Suriye harekatına karşı ABD'yle anlaştıklarını hatırlatan Abdi, Türkiye'nin harekattan sonra ilan edilen ateşkes şartlarına uymaması durumunda ABD'den cezalandırılması gerektiğini söyledi. Abdi, "ABD Kongresi, anlaşmayı ihlal ettiği için Ankara'yı cezalandırmalı" diye konuştu.

Abdi, Türkiye'nin son harekatı sonucunda 16 YPG'linin öldüğünü söyledi.

Mazlum Abdi ayrıca, "Türkiye devletinin hedefi yer aldığımız bölgedeki altyapıyı yok ederek, kara harekatının önünü açmak" ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Taksim İstiklal Caddesi'nde çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ardından Suriye'nin kuzeyinde YPG kontrolündeki birçok bölgeye eş zamanlı olarak hava harekatı düzenlemişti.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.