YPG komutanı: Türkiye kapıda, ABD ve Rusya'dan somut adım bekliyoruz

YPG komutanı: Türkiye kapıda, ABD ve Rusya'dan somut adım bekliyoruz

PKK'nın Suriye uzantısı YPG, Türkiye'nin sınır hattına ve Suriye içerisine yığınak ve takviyeler yaptığını, buna karşılık ABD'den 'sert bir karşı karşılık' beklediklerini açıkladı.

Ana omurgasını PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin oluşturduğu SDG'nin Komutanı Mazlum Abdi kod adlı Ferhat Abdi Şahin, ABD'nin "Türkiye harekatına karşı olduğu" yönünde güvenceler sağlamasına rağmen Türkiye'nin olası kara harekatının yeni gelişmelerine ilişkin çeşitli endişeler taşıdıklarını açıkladı.

Reuters'a konuşan Mazlum Abdi, Türkiye'nin son dönemde sınır hattında daha önce görülmemiş tarzda bir yığınak yaptığını ve askeri hareketlilik saptadıklarını belirterek ABD yönetiminden bu konu karşısında "daha güçlü mesajlar vermesi" yönünde beklentilere sahip olduklarını söyledi.

Türkiye-Suriye sınırında ve Suriye içerisinde yeni yığınaklar tespit ettiklerini belirten Abdi, "Sınırda ve Türkiye'nin müttefiki olan gruplarca kontrol Suriye içerisinde (yeni) takviyeler mevcut. Bunun farkındayız ve evet, bu durum güncel." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bugün Suriye'ye yönelik olası kara harekatıyla ilgili yaptığı konuşmada, Yarın, haftaya veya her an olabilir. Farklı şekilde operasyonlar yapılabilir. Bu operasyonlar her an yapılabilir. Bugüne kadar nasıl yapıldıysa bundan sonra da yapılmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Abdi, Washington ve Moskova'dan Türkiye'nin kara harekatına karşı oldukları yönünde "açık" güvenceler aldıklarını fakat Türkiye'yi engellemek için söz konusu iki yönetimden daha somut adımlar atmasını beklediklerini vurguladı.

"Hala gerginiz. Türkiye'yi durdurmak için daha güçlü ve sert açıklamalara ihtiyacımız var." diyen YPG Komutanı Abdi şöyle devam etti:

"Türkiye niyetini ortaya koydu ve şu anda nabız yokluyor. İşgalin başlangıcı, diğer ülkelerin pozisyonlarını ne şekilde analiz ettiğine bağlı olacak."

Öte yandan Abdi, Türkiye'nin hava saldırılarına karşı Esed rejiminin hava savunma sistemlerine bel bağlamayacaklarını söyledi.

Abdi daha önce yaptığı bir konuşmada, Esed rejimine ait hava savunma sistemlerinin Türkiye'nin saldırılarına karşı koymada yararlı olacağı yönünde umutlu olduğunu söylemişti.

Türkiye'nin son hava saldırılarının, YPG Komutanı Abdi'nin bu konudaki düşüncelerini değiştirdiği düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.