Rusya, Türkiye'nin olası kara operasyonuna karşı harekete geçti

Rusya, Türkiye'nin olası kara operasyonuna karşı harekete geçti

Suriye'de Beşar Esed rejimini destekleyen Rusya'nın Türkiye sınırına yaklaşık 15 kilometre mesafedeki Tel Rıfat bölgesine takviye gönderdiği belirtildi.

Bölge sakinleri ve Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) AFP haber ajansına verdiği bilgilere göre Rusya güçleri, Türkiye'nin kara harekatı düzenleyecek yönde açıklama yaptığı PKK'nın Suriye kolu YPG ve Esed rejimi güçlerinin kontrolündeki bölgede varlığını arttırdı.

Euronews'in haberine göre, Tel Rıfat bölge sakinleri, Rusların takviyesinin kente ulaştığını bildirdi. Bölge sakinlerine göre Rus güçleri, bölgedeki YPG ve Türkiye destekli güçler tarafından kontrol edilen bölgeler arasına yeni barikatlar yerleştirdi. YPG'nin elindeki Tel Rıfat, bir yanda Esed rejimi güçleri diğer yanda ise Türkiye destekli muhalif güçlerle çevrili durumda.

Menag havaalanı ve Ayn el Arab

Suriye'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ((SOHR) ise Rus güçlerinin Esed rejiminin elindeki Tel Rıfat'a yakın Menag askeri havaalanındaki varlığını sağlamlaştırdığını ifade etti.

SOHR ayrıca Rusların Ayn el Arab (Kobani) yakınlarında da güçlerini takviye ettiğini kaydetti. AFP'ye konuşan SOHR güvenlik yetkilisi Rami Abdel Rahman, Rus güçlerinin helikopterlerle devriye gezdiğini belirterek "Bu takviyelerin amacı Türk askeri operasyonunu engellemek ya da geciktirmek olabilir" dedi.

Ana omurgasını PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin oluşturduğu SDG, salı günü Rusya'dan Türkiye üzerinde kara operasyonundan vazgeçirmek için baskı kurmasını istediğini belirtmişti.

Suriye'nin kuzeyine operasyon

Türkiye İstiklal Caddesi saldırısına ve sınır yerleşimlerine yönelik saldırılara karşın, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde hava harekatları düzenlemeye başlamıştı. Hava saldırılarına ek olarak Suriye kuzeyindeki YPG'ye yönelik bir kara harekatı son günlerde gündemdeki yerini koruyor.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum