Reuters: Türk makamları yeni saldırılara karşı Batılı büyükelçileri uyardı

Reuters: Türk makamları yeni saldırılara karşı Batılı büyükelçileri uyardı

Türk makamların, Batılı büyükelçiliklere ve büyük bir uluslararası kuruluşa Suriye'deki hava operasyonlarına misilleme saldırı tehdidi nedeniyle güvenlik uyarıları yaptığı öne sürüldü.

Batı ülkelerinin büyükelçilikleri, başkent Ankara'daki yeni güvenlik tehditleri karşısında uyarıldı.

Sırbistan, söz konusu gelişme üzerine vatandaşlarına yaptığı çağrıda Türkiye'ye seyahat etmemelerini istedi.

Türkiye'nin PKK'nın Suriye uzantısı YPG tarafından gerçekleştirildiğini belirttiği İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Türk makamlarının Batılı ülkelere yaptığı bilgilendirmelere göre son dönemde ülkenin yeni güvenlik riskleri ile karşı karşıya olduğu iddia ediliyor.

3 Avrupa merkezli büyükelçiliğin ve büyük bir uluslararası kuruluşun Reuters'a yaptığı konuşmada, Türk makamlarının olası tehditlere karşı uyarı gönderdiğini öne sürdü.

Uluslararası kuruluşun Reuters'a gönderdiği yazılı metinde, "militanların misilleme olacak şekilde olası saldırılara karşı alışveriş merkezleri, otobüs durakları ve havaalanlarında risklerin öneminin vurgulandığı" belirtildi.

PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye yönelik hava saldırılarına misilleme olarak bir saldırı ile karşı karşı kalınacağının düşünüldüğü ileri sürülüyor.

Türkiye Savunma ve İçişleri Bakanlıkları, uyarılar hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Öte yandan Sırbistan merkezli Tanjug haber ajansı çarşamba günü yaptığı bir haberde, Sırp Dışişleri Bakanı Ivica Dacic'in vatandaşlarına gelecek haftalarda Türkiye'ye ve özellikle Ankara'ya seyahat etmekten imtina etmeleri gerektiği yönünde açıklamada bulunduğu kaydedildi.

Dacic'in konuşmasında, Sırp vatandaşların Türkiye'deki kalabalık yerlerden uzak durmaları gerektiği mesajı verildi.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.