YPG komutanı: Birçok kez Türkiye'nin suikast girişimlerinden kurtuldum

YPG komutanı: Birçok kez Türkiye'nin suikast girişimlerinden kurtuldum

PKK'nın Suriye kolu YPG'nin Komutanı Mazlum Abdi, Türkiye'nin geçtiğimiz yıllarda kendisine yönelik birçok suikast girişiminin başarısız olduğunu iddia etti.

Ana omurgasını PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin oluşturduğu SDG'nin Komutanı Mazlum Abdi kod adlı Ferhat Abdi Şahin, Türkiye'nin kendisine yönelik suikast girişimlerinden sağ çıktığını öne sürdü.

North Press Agency'e konuşan Mazlum Abdi, Türkiye'nin geçtiğimiz yıllarda kendisine yönelik birkaç suikast girişiminde bulunduğunu ancak bunlardan sağ olarak kurtulduğunu öne sürdü.

Türkiye'nin Suriye kuzeyindeki YPG kontrolündeki bölgelerde SDG'nin lider kadrosuna ve yetkililerine yönelik hava saldırılarında örgütün birçok üst düzey yetkilisinin öldüğünü kaydeden Abdi, Türkiye'nin YPG ile uluslararası koalisyonun ortak kullandığı üsse karşı son hava saldırılarında da çok sayıda örgüt mensubunun ölümüyle ve yaralanmasıyla sonuçlandığını dile getirdi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Türkiye'nin hava saldırılarının ABD güçlerini tehlikeye attığını açıklamıştı.

YPG Komutanı Mazlum Abdi ayrıca ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin YPG bölgelerinde varlık göstermesinden önce de Türkiye'nin yıllar boyunca suikast girişimlerinde bulunduğunu öne sürdü.

Türkiye'nin suikast girişimleri hakkında detaylı bilgi vermeyen Abdi, "Geçmiş yıllar boyunca (Türkiye'nin saldırılarından) kendimizi güvence altına almayı başardık ve bunu devam ettireceğiz." diye konuştu.

Öte yandan Abdi, Türkiye'nin YPG liderlerine ve yetkililerine yönelik süregelen saldırılarının "azimlerini zayıflatmayacağını" söyledi.

Türkiye, Beyoğlu İstiklal Caddesi saldırısına ve sınır yerleşimlerine yönelik saldırılara karşılık olarak, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde hava harekatları düzenlemeye başlamıştı.

Hava saldırılarına ek olarak Suriye kuzeyindeki YPG'ye yönelik bir kara harekatı son günlerde gündemdeki yerini koruyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.