Türkiye üçüncü kez Suriye'de Rusya ile ortak devriyeye katılmadı

Türkiye üçüncü kez Suriye'de Rusya ile ortak devriyeye katılmadı

Suriye'nin kuzeyindeki Rus askeri polisi üçüncü kez Türk tarafı olmadan tek taraflı olarak devriye faaliyeti gerçekleştirdi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın Suriye kolu YPG kontrolünde bulunan Kobani'nin doğu kırsalında Türk kuvvetleri ile Rus askeri polisi arasında ortak devriye gerçekleştirilmesi planlanıyordu ancak Rusya bu devriyeyi tek taraflı olarak icra etti.

Türkiye ile Rusya arasında bölgede gerçekleştirilen devriyeler 2019 yılında Türkiye'nin gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı sonrası başlamıştı.

Barış Pınarı Harekatı'nın sonlandığı tarihten bu yana Türk tarafı ile Rusya arasında bölgede birçok defa ortak devriye faaliyeti gerçekleştirdi.

Ancak Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde YPG kontrolündeki bölgelere yönelik olası kara harekatının gündemde olduğu şu günlerde Rus tarafının üçüncü defa devriyeleri tek taraflı yürüttüğü ifade ediliyor.

Suriye'ye olası kara harekatı

Türkiye geçtiğimi iki yıl boyunca Suriye'nin kuzeyine yönelik olası kara harekatını sürekli gündemde tuttu.

Ankara, Suriye'nin kuzeyinde YPG kontrolündeki bölgelere kara harekatı gerçekleştirme niyetindeyken Rusya ve ABD'nin Ankara'nın bu isteğinin önünü kesmeye yönelik girişimleri olduğu biliniyor.

Ancak kısa bir süre önce İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen ve PKK'nın sorumlu tutulduğu bombalı saldırı sonrasında Ankara'nın Suriye'nin kuzeyine yönelik olası kara harekatı güçlü bir şekilde gündeme gelmişti.

Türkiye geçmiş dönemde de Rusya ile aynı bölgede gerçekleştirilen ortak devriyelere zaman zaman ara vermişti.

Ortak devriyelerin 2019'daki Barış Pınarı Harekatı'nı sonlandırmak dışında Türkiye'nin bölgedeki çıkarlarıyla ne derece bağlantılı olduğu konusu da halen netlik kazanmış değil.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.