Erdoğan'ın Esed'le üçlü zirve önerisine Rusya'dan onay

Erdoğan'ın Esed'le üçlü zirve önerisine Rusya'dan onay

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Suriye-Rusya-Türkiye" üçlü liderler zirvesi önerisine olumlu yaklaştıklarını söyledi.

Moskova yönetiminin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beşar Esed ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katılacağı üçlü liderler zirvesi teklifine olumlu yaklaştığı bildiriliyor.

Rus medya kuruluşu RIA Novosti'nin Erdoğan'ın fikrinin nasıl karşılandığı sorusuna Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mihail Bogdanov'un "Oldukça olumlu." yanıtını verdiği belirtiliyor.

Bogdanov'un bu konuda Esed rejimi yetkilileriyle görüşmelerde bulunduklarını ifade ettiği söyleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün konuya ilişkin "Biz şu an itibarıyla Suriye-Türkiye-Rusya üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz. Bunun için de önce istihbarat örgütlerimiz bir araya gelsin, ardından savunma bakanlarımız bir araya gelsin, daha sonra dışişleri bakanlarımız bir araya gelsin. Onların yaptığı görüşmelerden sonra da biz liderler olarak bir araya gelelim. Bunu da Sayın Putin’e teklif ettim. O da buna olumlu baktı. Böylece bir dizi görüşmeler zincirini başlatmış olacağız." açıklamasını yapmıştı.

Reuters'ın haberine göre Beşar Esed'in geçen haftalarda Erdoğan ile görüşme teklifini reddettiği iddia edilmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.