Rusya: Türkiye'yi doğal gaz merkezi yapma fikrinin hayata geçirileceğini umuyoruz

Rusya: Türkiye'yi doğal gaz merkezi yapma fikrinin hayata geçirileceğini umuyoruz

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko Türkiye'de doğal gaz merkezi kurma fikrinin hayata geçirileceğini umduklarını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Türkiye'de doğal gaz merkezi kurma fikrinin hayata geçirileceğini umduklarını ve bunun özellikle de yeşil enerjiye geçişin yavaşladığı koşullarda hem üreticilerin hem de tüketicilerin çıkarına olacağını söyledi.

Sputnik'e demeç veren Gruşko, "Doğal gaz merkezi kesinlikle net bir fikir. Hayata geçirileceğini umuyoruz. Kısacası, hem gaz üreten ülkeler hem de tüketiciler dahil herkesin çıkarına olacak. Elbette doğalgaza gerçekten ilgi duyan kesimler rasyonel tutum sergilerse" dedi.

Günümüzde başta Batı'da olmak üzere birçok kişinin yeşil enerjiye geçişten bahsettiğini kaydeden Gruşko, ancak bu geçişin karbonsuz dünya 'hayalperestlerinin' düşündüğü kadar hızlı ve hacimli bir şekilde gerçekleşemeyeceğinin aşikar olduğunun altını çizdi.

Gruşko, "Rasyonel düşünen tüm ekonomistler, en temiz karbon yakıtı olarak gazın, geçici de olsa yıllarca ana enerji kaynağı olarak kalacağını anlıyor. Bu nedenle, arz istikrarı, talep istikrarı, transit istikrarı, işlemlerin hissedildiği yasal iklim istikrarı ve enerji stratejilerinin öngörülebilirliği gibi yıllardır yaptığımız şeyler üzerine düşünmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kasım ayında "Çok hızlı bir şekilde Türkiye'de bir gaz merkezi kurabiliriz." demişti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.