Erdoğan: Tayfun füzesinin menzili 1000 kilometreyi yakalayacak

Erdoğan: Tayfun füzesinin menzili 1000 kilometreyi yakalayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yakın zamanda testi gerçekleşen Tayfun füzesinin menzilinde 1000 kilometreyi yakalayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yakın zamanda test edilen Tayfun balistik füzesi hakkında konuştu.

Erdoğan, menzili 560 kilometre olan açıklanan Tayfun füzesinin menzilinde bin kilometreye ulaşılabileceğinin sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin'de bir otelde düzenlenen, "Türkiye Yüzyılı-Değerlerin Yüzyılı" programı sırasında Yunan medya kuruluşlarının Türkiye'nin savunma sanayi gelişimini yakından izlendiğinin hatırlatmasının yapılmasının yanı sıra kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

"Sizce oluşan teknolojik gelişmelerden korkuyorlar mı?" sorusuna Erdoğan, "Korkuyorlar tabii. Bize ne dediler? Çılgın Türkler. Ne dediler? Çılgın Türkler geliyor. Hele hele bir de Tayfun Füzesi menzili 560 kilometre olarak açıklandı, 560'ı bile yeterli bulmuyoruz. Geçen hafta bir görüşme yaptım. Nedir dedim nihai durum. Dediler ki biz 1000 kilometreyi yakalayacağız. Şimdi tabii bunu duyunca Yunan hoplamasın mı? Ege'de bazı çılgınlıklar yaptılar. Bizimkiler de gerekeni yaptı. Yapma işte rahat dur. Bizimle uğraşma. Bizim sizinle Ege'de dalaşma diye bir şeyimiz yok. Buna geçmişte hep 'it dalaşı' derlerdi. Arkadaşlara dedim ki bu ifade çok çirkin. Eğer rahat durmazlarsa gereğini yaparsınız." yanıtını verdi.

Savunma sanayinde 'yerlilik' vurgusu

Erdoğan, göreve geldiklerinde savunma sanayinde yerlilik oranının yüzde 20'lerdeyken şu anda yüzde 80'e ulaştığını kaydetti.

Türkiye'deki savunma sanayi gelişimine ilişkin Erdoğan "Göreve geldiğimizde savunma sanayinin yüzde 20'si yerliydi şimdi yüzde 80'e çıktı. 'Benim' diyen ülkeler şu anda bizim savunma sanayi ürünlerimizin araç, gereç, mühimmat, aklınıza ne gelirse bunu Türkiye'den istiyorlar. Ciddi manada bizim şu anda savunma sanayi ürünlerinde ihracatımız var. Şu anda Bayraktar yetiştiremiyor. Gerek İHA'lar gerek SİHA'lar, Akıncı. Ama gelen asıl Kızılelma ayrı, farklı bir şey. İnşallah Kızılelma 2024, 2025 gibi seri üretimde bir yere oturacak." ifadelerini kullandı.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.