Yunanistan'dan Türkiye'nin füze açıklamasına tepki

Yunanistan'dan Türkiye'nin füze açıklamasına tepki

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Atina rahat durmazsa vururuz" açıklamasına sert tepki gösterdi.

Yunanistan, Türkiye'nin füze açıklamalarına tepki gösterdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Brüksel'de pazartesi günü yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Atina rahat durmazsa vururuz" ifadelerine atıfla "Müttefik bir NATO ülkesi tarafından Yunanistan'a karşı füze saldırısı tehdidi kabul edilemez ve kınanması gereken bir durumdur." diye konuştu

Avrupa Birliği'nin dışişleri toplantısı için Brüksel'e giden Dendias ayrıca düzenlediği basın toplantısında "Kuzey Korevari tutumun NATO'da yeri yok ve olmamalı." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan’ı ürkütüyor. ‘Tayfun’ diyorsun, Yunan ürküyor, ‘Atina’yı vurur’ diyor. Eee vuracak tabii. Sen rahat durmazsan, sen Amerika’dan adalara, şuradan, buradan bir şey almaya çalışırsan Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım. Bu gençler boşuna yetişmiyor değil mi? Bu işi başaracağız, petrolü, silah ve mühimmatıyla da her şeyiyle.” ifadelerini kullandı.

TAYFUN balistik füzesinin test atışı, 18 Ekim'de Rize'den yapılmıştı. Füzenin ilk testte 456 saniyede 561 kilometre menzile ulaştığı kaydedilmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.