Suriye'de Türk-Rus ortak devriyesi yeniden taşlandı

Suriye'de Türk-Rus ortak devriyesi yeniden taşlandı

Suriye'nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri ile Rus askeri polisinin ortaklaşa gerçekleştirdiği devriye faaliyetinin taşlandığı bildirildi.

Suriye'nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Rus askeri polisinin ortaklaşa gerçekleştirdiği devriye faaliyetinin taşlandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Suriye'nin kuzeyindeki Ayn el Arap (Kobani) kırsalında Türkiye ile Rusya arasında ortak kara devriyesi gerçekleştirildi.

Kara devriyesine Rus helikopterleri de havadan eşlik etti.

Bölgedeki köylerde devam eden devriyeler esnasında bir grup askeri araçları taşladı. Öte yandan yolları kapatmak için aynı grubun lastik yaktığı da göze çarptı.

Ayn el Arab kırsalında uzun süredir belli aralıklarla Türkiye ve Rusya arasında ortak devriye faaliyetleri icra ediliyor. Geçtiğimiz dönemde de birçok devriye bölge halkı tarafından taşlanmıştı.

Türkiye, Ayn el Arab bölgesini kontrol altında tutan YPG'yi "terör örgütü" olarak tanırken, Rusya YPG ile bölgede müttefik olarak hareket ediyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.