Türkiye'den YPG'ye Suriye'nin kuzeyinden çekilmesi için son tarih

Türkiye'den YPG'ye Suriye'nin kuzeyinden çekilmesi için son tarih

El Cezire'ye konuşan Türk kaynaklar, ABD ve Rusya'ya YPG güçlerinin Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerden iki hafta içinde çekilmesi konusunda bilgi ilettiklerini ifade ediyor.

PKK'nın Suriye yapılanması YPG güçlerinin ana omurgasını oluşturduğu "Suriye Demokratik Güçleri"nin (SDG) Suriye'nin kuzeyinde konuşlu bulunduğu bölgelerden çekilmesi için Türkiye'den son ihtarın yapıldığı bildirildi.

El Cezire'nin Türk kaynaklara dayandırdığı haberde Ankara'nın ABD ve Rusya'ya YPG güçlerinin kuzeydeki bölgelerden çekilmesi için 2 hafta süre tanıdığını ilettiği belirtiliyor.

Türk yetkili tarafından salı günü yaptığı belirtilen açıklamada, Türkiye'nin Moskova ve Washington'un YPG güçlerine Tel Rıfat, Münbiç ve Ayn el Arab (Kobani) bölgelerinden iki hafta içinde çekilmesi için baskı yapmasının talep edildiği belirtildi.

Yetkiliye göre ANkara bu süreyi uzatmayacak ve YPG'nin kontrolü altındaki bu bölgelere yönelik kara harekatını başlatacak.

PKK'nın Suriye uzantısı YPG ise Türkiye'nin kara harekatının gündemde olduğu şu günlerde ABD ve Rus müttefikleri ile yakınlaşarak TÜrkiye'nin planlanan olası operasyonunu durdurmaya çalışıyor.

YPG güçlerinin komutanı Mazlum Abdi, Şarkul Avsat'a verdiği demeçte YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu SDG'nin Suriye ordusuna entegre olması gerektiğini, bunu görüşmek için Şam'a dahi gidebileceğini söylemişti.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum