YPG Komutanı Mazlum Abdi: Şam'ı ziyaret etmek istiyorum, Suriye ordusunun bir parçasıyız

YPG Komutanı Mazlum Abdi: Şam'ı ziyaret etmek istiyorum, Suriye ordusunun bir parçasıyız

PKK'nın Suriye yapılanması YPG'nin komutanı Mazlum Abdi, Şarkul Avsat'a güncel konularla ilgili bir röportaj verdi.

Ana omurgasını PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin oluşturduğu SDG'nin Komutanı Mazlum Abdi kod adlı Ferhat Abdi Şahin, "SDG'nin Suriye ordusunun bir parçası olduğunu" öne sürdü.

Ferhat Abdi Şahin, Şarkul Avsat Arapça servisine verdiği röportajda Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik son hava harekatlarından ve olası kara operasyonundan bahsetti.

"Rusya Türkiye ile aramızda ara bulucu"

Rusya'nın Türkiye ile aralarında "tarafsız bir ara bulucu" olduğunu ifade eden Şahin, "Rusya'nın şu an Türkiye ile aramızda tarafsız bir konumda olduğunu söyleyebiliriz." dedi. Şahin ayrıca Rus komutanlarla da görüşmelerinin sürdüğünü ifade etti.

"Suriye ordusunun bir parçasıyız"

Ana omurgasını PKK'nın Suriye yapılanması YPG'nin oluşturduğu "Suriye Demokratik Güçleri"nin (SDG) Suriye ordusunun bir parçası olduğunu ifade eden Şahin, uygun ortam oluşması durumunda Şam'a gidebileceğini dile getirdi.

Şahin'in röportajda kullandığı ifadelerden öne çıkanlar şu şekilde:

"SDG genel anlamda Suriye ordusunun bir parçası konumunda. Ancak konuşulması gereken şartlar ve detaylar söz konusu. On yıldır savaşan 100 binden fazla savaşçımız var ve anayasal bir çözüme ihtiyaç olduğu ortada."

"Şam'a gitmek istiyorum"

"Şam'a müzakere için heyetler gönderiyoruz. Çözüm için şartlar daha da olgunlaştığında kendim de Şam'a gitmek istiyorum. Şam'a gitmemin mevcut krize barışçıl bir çözüm olmasını istiyorum ancak koşullar olgunlaşana kadar bir dizi ziyaret ve müzakerelerle oluşturulacak hazırlığa ihtiyaç var."

"Amerika'nın son dönemde Ankara üzerindeki baskının belli bir noktaya kadar etkili olduğu kanısındayım. Ankara üzerindeki uluslararası baskının da arttığını düşünüyorum. Ankara hem Rusya hem de Amerika ile yapılan anlaşmaları ihlal etti."

"Türkiye, Ayn el Arab, Münbiç ve Tel Rıfat bölgelerine çok sayıda hava ve kara bombardımanı gerçekleştirdi ancak bu saldırılardan istedikleri sonucu elde edemediler."

"Şam yönetimi mevcut durumu baskı aracı olarak kullanıyor"

"Türkiye, Ayn el Arab, Münbiç, Tel Rıfat ve başka bölgeleri işgal etmeye çalışıyor ve Şam yönetiminin bu konudaki tutumunun zayıf olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin işgaline karşı ortaklaşa hareket etmek yerine bundan yararlanmaya çalışıyorlar. Mevcut durumu, Deyrizor ve Rakka gibi gelecekte gündeme gelebilecek bölgeler için baskı aracı olarak kullanıyorlar."

"Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in Türkiye'de gerçekleştirilecek seçimlerin ertesine kadar Erdoğan ile görüşmeyi reddetmesini doğru buluyoruz ve bu durum Suriye sorununun çözülmesine katkı sağlayacak. Çünkü Erdoğan'ın seçim kampanyası Kürt hareketinin ortadan kaldırılmasına odaklıydı."

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum