Rusya: Türkiye'yi Suriye'ye harekattan vazgeçirmeye çalışıyoruz

Rusya: Türkiye'yi Suriye'ye harekattan vazgeçirmeye çalışıyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, Türkiye'yi Suriye'ye yönelik oalsı kara harekatı gerçekleştirmemesi konusunda ikna etmeye çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, Suriye’deki olası kara harekatı ilişkin Türkiye tarafı ile görüşmeye devam ettiklerini ve Ankara’yı bu operasyonu gerçekleştirmemesi konusunda ikna etmeye çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Sputnik'in haberine göre Bogdanov’un söz konusu açıklaması, kasım sonunda Suriye’de hava harekatı başlatan Türkiye’nin kara operasyonunu da gündeminde tuttuğu bir döneme denk geldi.

Bununla beraber Rusya ile Türkiye’nin Suriye konusundaki kapalı kapılar ardındaki görüşmelerinin sürdüğü içeriği henüz bilinmiyor.

Öte yandan El Cezire'ye konuşan Türk kaynaklar, PKK'nın Suriye yapılanması YPG güçlerinin ana omurgasını oluşturduğu "Suriye Demokratik Güçleri"nin (SDG) Suriye'nin kuzeyinde konuşlu bulunduğu bölgelerden çekilmesi için Türkiye'den son ihtarın yapıldığını bildirmişti.

Türk yetkili tarafından yapıldığı ifade edilen açıklamada, Türkiye'nin Moskova ve Washington'un YPG güçlerine Tel Rıfat, Münbiç ve Ayn el Arab (Kobani) bölgelerinden iki hafta içinde çekilmesi için baskı yapmasının talep edildiği belirtilmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Türkiye'yle Suriye konusunda görüş ayrılıklarımız var. Daha önce onları Soçi'de çözmeyi ve ortadan kaldırmayı başardık. Hatırladığınız gibi, iki bakanın okuduğu bir belge imzalandı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını duyduk, bizim temsilcilerimiz de Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirme durumundan memnun olmadığımızı belirten açıklamalar yaptı" demişti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.