Reuters'a konuşan Türk yetkili: Suriye'ye kara harekatı için Cumhurbaşkanının emrini bekliyoruz

Reuters'a konuşan Türk yetkili: Suriye'ye kara harekatı için Cumhurbaşkanının emrini bekliyoruz

İngiliz haber ajansına konuşan bir diğer Türk yetkili, Menbiç, Kobani ve Tel Rifat bölgelerini hedefleyen bir kara operasyonunu "kaçınılmaz" olarak değerlendirdi.

Reuters haber ajansı, Türkiye'de Suriye'nin kuzeyinde olası bir kara harekatı için "sadece birkaç güne ihtiyacı olduğunu" ve bu yönde bir kararın bugünkü kabine toplantısında alınabileceğini yazdı.

Habere göre Reuters'a konuşan ve ismi açıklanmayan bir üst düzey yetkili ajansa şunları söyledi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin neredeyse tamamen hazır hale gelmek için sadece birkaç güne ihtiyacı var."

Türkiye'nin Suriye'deki müttefiki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin 13 Kasım'daki İstiklal Caddesi bombalı saldırısından birkaç gün sonra bu tip bir operasyona hazır olduğunu belirten yetkili, "Operasyonun başlaması çok zaman almayacaktır; sadece Cumhurbaşkanının emrini bekliyoruz." dedi.

İngiliz haber ajansına konuşan bir diğer Türk yetkili, Menbiç, Kobani ve Tel Rifat bölgelerini hedefleyen bir kara operasyonunun "kaçınılmaz" olarak gerçekleştiğini ve Türkiye'nin Suriyeli müttefikleriyle birlikte 2016'dan beri kontrol altına aldığı bölgeleri birbirleriyle bağantılı hale getirmesi gerektiğini söyledi.

ÖSO 2016'da Fırat Kalkanı'nın ardından Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında da Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte hareket etmişti.

Kabine bugün saat 15:00'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.