Esed’den Putin’e başsağlığı

Esed’den Putin’e başsağlığı

Beşar Esed, Rus askeri uçağının Akdeniz’de düşmesi sonucu ölen Rus askerler için taziye mesajı gönderdi.

Beşşar Esed, dün, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, Rus askeri uçağının Akdeniz’de düşmesi sonucu Rus askerlerin hayatını kaybetmesine ilişkin taziye mesajı gönderdi.

Esed rejiminin haber ajansı “SANA” tarafından yayınlanan mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Kendi adıma ve Suriye halkı adına, size ve dost Rus halkına, Rus askeri savaş uçağı İI-20’nin Akdeniz sularında düşmesi olayında, Suriye’de terörle mücadelede Rus askeri kuvvetlerindeki yoldaşlarıyla birlikte soylu görevlerini yerine getiren kahraman Rus askerlerinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak en içten başsağlığı diliyorum. Bu talihsiz olay, aşağılık amaçlarını gerçekleştirmek ve bölgemizdeki saldırganlığını sürdürmek için daima en kirli araçları kullanan İsrail’in her zamanki kötü huyu ve kibrinin bir sonucudur. Bu tür trajik olayların, sizi ve bizi, uğrunda kahraman askerlerimizin ve son olarak İI-20 uçağı şehitlerinin kanlarının döküldüğü terörle mücadeleden alıkoymayacağından eminiz.”

Suriye hava savunması, geçtiğimiz Pazartesi gecesi, 15 Rus askeri taşıyan bir Rus askeri uçağını, Suriye sahilindeki Lazkiye kentine karşı İsrail hava saldırısını engellediği sırada düşürmüştü.

İlgili Haberler